2010. május 29., szombat

Jim Black


Night vagy morning sessionön láthattuk, én utóbbin, aznapra minden mást überelt, pedig csak jammelés volt (na de Shahzad Ismailyvel, az SSSS zongorás-harmónikásával, az SSSS japán leányzó szaxofonosával, Viljam Nybacka a basszusgitáros, na ő is nagyszerű volt, és a férfi szaxofonista ill. basszus klarinétos - lehet, hogy ő volt Chris Speed?). Jim Black dobosként bámulatos keretet adott az improvizációnak, nem hagyta, hogy káoszos avantgárd zörgésbe-zajongásba fulladjon a produkció, ebből inkább kialakult egy groove, előbb-utóbb elkapta a többieket is, és azért a csapat nagyobbik része szerette így. Döbbenetesen szépen tud dobolni, finoman, halkan, hangosan, zörögve, bárhogy.

JB több mint 30 éve dobol, amúgy 43 éves, csak azért, hogy ez így mennyi. Több mint 100 felvett albumon dobolt már.. A new music jazz fő alakja - írják. A mostani fő bandája az AlasNoAxis, legutóbbi lemezük pedig a Houseplant.

Chris Speed -Tenor Sax
Hilmar Jensson -Guitars
Skuli Sverrisson -Basses
Jim Black -Drums/Laptop

Amikor még csak a színpad szélén állt, azt hittem egy a közönségből, olyan egyszerű volt, aztán olyan élvezettel dobolt, aranyosság.

Igen, biztos lesz még itt több is Jimtől.

3 megjegyzés:

  1. No, erre nagyon kíváncsi vagyok. Felejthetetlen, ahogyan ledirigálta a morning session-t.

    VálaszTörlés
  2. Azt mondja, hogy a fájl nem található a szerverünkön. Kérhetek frissebb linket?

    VálaszTörlés
  3. döglött a link, itt egy másik:
    http://www.megaupload.com/?d=5790AI8U

    VálaszTörlés